Ny årgång Rings Blanc et Noir!

Som en av de första i världen släppte vi redan för två år sedan sekt från de talangfulla syskonen Rings i Pfalz. Succé. Inte bara här, utan också där. Och plötsligt inte självklart att komma över fler flaskor av nästa årgång. Men det gick. Därför är vi glada att kunna basunera ut, att vi nu kan släppa 1200 flaskor Rings ”Blanc et Noir” 2014, nr 93273, 299kr, som tillfällig vara. Vinet är en sekt av yppersta kvalitet, gjord på chardonnay (”blanc” och (”et”) pinot noir (”noir”). (”Fruktig doft och smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, honung, nougat och apelsin; ’extra brut’ = friskt och torrt! Avnjutes som aperitif eller till fisk och skaldjur.”)

Vi passar på att köra en ofantligt fånig favorit i repris, en text som vi lade ut i samband med att Rings ”Blanc et Noir” släpptes i Sverige då för två år sedan.

Sökt om sekt

-God dag, jag har sektingar på besök i helgen och skulle…

-Sektingar? Vad är en sekting?

-Sekting? Jag sa släkting. Jag har en väldigt speciell sekting på besök i helgen och vill ha något gott att bjuda på. Han är född nittonhundrasektiosekt och fyller år i helgen och vi ska ha sektkalas hos mig!

-Sekt alltså?

-Herregud så ni tjatar! Jag ska ha ett släktkalas med min speciella släkting och vill ha ett bubbel. Gärna champagne men jag är ingen sekterist, kan vara annat också.

-Jaa, en prosecco kanske?

-Ja, kanske en prosekto kanske, men jag hörde något om ett såå bra bubbel från någon som heter som Klings Glass ungefär. Blåbärsputte ni vet.

-Hm, ja, Klings… Rings kanske?

-Ja!

– Varsågod, Weingut Rings Sekt ”Blanc et Noir”, årgång 2014, nr 93273, 299kr.

-Härligt ge mig sekt flaskor – det kan komma fler sektingar på besök framöver! Då kan vi skåla i bubbel, hoppa sekt, bädda sekt och en massa annat skoj. Ja, vi är en härligt busig sekt.

 

Terrific Wines
Ambassdor