Nyårsvin
Vad ska vi dricka till Nyårsmenyn??? Här är fyra snabba tips:
Till snittarna, skaldjuren och tolvslaget: Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne, nr 7725, 149 kr (friskt, torrt, nyanserat, inslag av äpplen, bröd, citrus och choklad; gott, tycker både förståsigpåaren och den obevandrade)
Till oxfilén, älgfilén, renfilén eller vad det nu blir för filé: Girard Old Vine Zinfandel 2014, nr 22337, 199 kr (mycket smakrikt vin med fatkaraktär och inslag av mörka bär som björnbär och blåbär men också mynta, choklad, peppar och vanilj; imponerande och svårt att inte tycka om oavsett var på vinstegen du befinner dig)
Till desserten: Merito Cream, nr 8380, 79 kr (halvflaska) (sött och gott, mycket smakrikt, inslag av russin, nötter, torkad frukt, knäck, kanel och choklad; imponerande för sitt pris och som hand i handske om du har choklad i desserten)