Nyheter!

Igår, fredag 8 juni, släppte vi två nya viner i det så kallade tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Det innebär att de finns så lång lagret räcker. Missa dem inte, båda är värda att upptäcka!

Först ut är Gramonas “Celler Batlle”, nr 95860, 599kr. (360 flaskor). Ja, det kostar en del, och en hel del för en cava, tycker nog många. Men Gramona är inte som andra cava-producenter.  Toppvinet Enoteca har flera gånger utsetts till Spaniens bästa vin, alla kategorier, och Celler Batlle är inte långt efter sitt dubbelt så dyra (!) syskon Enoteca. Gramona odlar biodynamiskt och är känt för sina traditionella metoder i vinkällaren och den långa tid de mousserande vinerna får ligga “på mage”, alltså på jästfällningen. Upptäck hur bra cava kan vara, upptäck Celler Batlle!

 

Perez Cruz Grenache 2017, nr 95725, 129kr (3000 flaskor). Perez Cruz bedriver ett hållbart vinbruk vid Andernas sluttning, ett tiotal mil söder om Santiago. Gården är oerhört vacker med bergen som kuliss, de välskötta vingårdarna och betande hästar. Vinmakaren German Lyon är inte bara gammal juniormästare i rodeo, han är dessutom utbildad till önolog i franska Montpellier och han gjorde sina första lärospån som färdig önolog i grenache-druvans mammas gata Languedoc. Här har han skapat ett vin som uppvisar såväl sitt ursprung i Chile som många av de typiska dragen för modedruvan grenache.

Terrific Wines
Ambassdor