Rosévinsprovning

På Valborgsmässoafton är det dags för april månads provning och rosé som tema känns givet. Fredagen den 30 april kl 18 håller Erik Grödahl i vanlig ordning provningen via vår Facebooksida. Vinerna att inhandla för tillfället är följande:

Crémant de Bourgogne Rosé, nr 70576, 189 kr

Brescou Rosé 2019 (kan bli 2020 vilket också fungerar bra), nr 70323, 119 kr

Les Lauzeraies Tavel 2020, nr 2724, 129 kr

Tilltugg i serveringsordning

Krabbröra med avokado och pepparrot toppad med tångrom

200 gram crabsticks

1 avokado

1 tsk pressad citron

2 msk + ½ msk olivolja

1 msk + 1 ½ msk riven färsk pepparrot

1 stänk tabasco

2 krm salt

1 krm nymald vitpeppar

2-4 msk tångrom

  1. Finhacka crabsticksen. Halvera avokadon och gröp ur fruktköttet. Mosa fruktköttet tillsammans med citronsaften med en gaffel.
  2. Blanda crabsticks och avokado med 2 msk olja och krydda med 1 msk pepparrot, tabasco, salt och peppar. Lägg upp röran i skedar eller på baguettskivor Garnera med tångrom, ½ msk pepparrot och olivolja.

Majonnäs (Till currymajonnäs och röra på rökt lax)

1 äggula

1 tsk fransk senap

4/5 tsk vitvinsvinäger

1 krm salt

1/2 krm vitpeppar

1.5-2 dl rapsolja

Mixa äggula, fransk senap, vitvinsvinäger, salt och peppar med en mixerstav, tillsätt oljan droppvis till fast konsistent.

 

Rågbröd med rostbiff toppat med currymajonnäs och rostad lök

Currymajonnäs

1/2 dl hemlagad majonnäs

1 dl crème fraiche

1-2 tsk curry

Smaka av med salt och svartpeppar

Röra på rökt lax

100 gram rökt lax skuren i små tärningar

1/2 dl créme fraiche

1/2 dl majonnäs

2 msk dill

1 msk Västerviks Senap

1 msk riven pepparrot

Blanda alla ingredienser

Servera på rågbröd, baguettskiva eller crostini.

Anna Sundin
Ambassdor