Triss i Chinon!

Vi har en tid letat efter en bra producent i Chinon. Denna lilla, fina appellation för förstklassig chenin blanc och cabernet franc, i hjärtat av de många utsökta lägena längs floden Loire. Nu har vi hittat den producenten: Domaine de Noiré.
Detta är en 14 hektar stor och ekologiskt certifierad egendom, driven av Odline och Jean-Max Manceau. De arbetar traditionellt med målet att göra ”traditionella viner”. Det innebär att de inte bara skördar manuellt utan också att de till del gör viner i amforor och utan tillsatt svavel och jäst.
Vi släpper nu tre viner från Domaine de Noiré. Samtliga går att beställa från Systembolagets hemsida eller i Ditt närmaste systembolag.
Domaine de Noiré ”Amphora” 2018, nr 70810, 299kr. Detta är producentens vita toppvin. Framställt i amfora uppvisar det en ren och snygg doft och smak med tydliga inslag av vita blommor och persika och ett uns mineral. Prova till skaldjur, fisk eller väl utvalda ostar. Serveras svalt.
Domaine de Noiré ”Elegance” 2018, nr 79407, 179kr. Ett vin som görs på cabernet franc-stockar på mellan 35 och 50 år. Fin struktur och en väl matchande frukt, välbalanserat och harmoniskt. Fungerar bra till ljust kött, väl utvalda ostar och vegatariska rätter. Serveras svalt (16+).
Domaine de Noiré ”Dolia” 2018, nr 79612, 299kr. Domaine de Noirés röda toppvin, framställt i amfora och utan jäst och svavel. Rent och snyggt med en väl underbyggd, aningen diskret och elegant frukt. Bra till kött (fågel, kalv) och väl utvalda ostar. Serveras svalt (16-17+).
Terrific Wines
Ambassdor