Två hus-pinoter!

“Hus-pinot”? Ja, alltså ett vin på pinot noir som inte kostar skjortan, som är smakrikt men inte alltför fylligt och laddat, ett vin kanske rent av serveras svalt eller kylt för den som vill gå hela vägen. Båda våra tips finns att beställa på Systembolaget och framförallt det tyska alternativet finns i ett flertal butiker.

Tips 1. La Désirée Pinot Noir 2022, nr 54602, 115kr. Det här är en nyhet, som precis tagits hem till Sverige. Görs av familjen Couillaud som också gör det populära vitvinet La Désirée Chardonnay, nr 6321. Det här röda syskonet är ett lätt och fruktdrivet rödvinet som passar bra till rätter med ljust kött, svamprisotto och mycket mer. Servera gärna tämligen svalt.

2. Krugscher Hof Pinot Noir 2020, nr 22388, 139kr. Flera av Er har redan upptäckt den här läckerbiten från skickliga Marie Menger-Krug. “Kryddig, nyanserad smak med inslag av fat, mogna jordgubbar, choklad, sandelträ, skogshallon, peppar och vanilj. Serveras vid cirka 16°C till rätter av ljust kött.” Så skriver Systembolaget om vinet och vi skriver under på det. Ett vin att upptäcka!

Terrific Wines
Ambassdor