Vintips till Nyår

Något att skåla i: Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne, nr 7725, 150 kr (“Fruktig, nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, kex, fransk nougat och grapefrukt. Till snittar, skaldjur och fisk.”)

Vitt till fisken, skaldjuren och ostbrickan (getost!): Clotilde Davenne Bourgogne Blanc, nr 5562, 129kr. (“Fruktig, nyanserad smak med inslag av gula äpplen, citrus, bivax och mineral.”)

Festlig magnumbutelj till skaldjuren och fisken: Clotilde Davenne Chablis 2018, nr 6307, 365kr (“Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, ananas, örter, citron och mineral. Från ‘Drottningen av Chablis’.”)

Fyra röda alternativ till oxfilén: 1. Les Sorts Selecció 2018, nr 70217, 119kr. (“Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, svartpeppar, björnbär, ceder, skogshallon och vanilj.”). 2. Chiara Condello 2017, nr 91224, 149kr. (“Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, choklad, basilika, plommon, nötter och kanel.”). 3. Muga Selección Especial 2016, nr 90384, 299kr. (“Komplex, kryddig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av korinter, kardemumma, kakao, torkade dadlar, nötter, plommon, kaffe och vanilj.”). 4. Brunello di Montalcino “La Fuga” 2015, nr   12330, 325kr. (“Komplex, kryddig, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, ceder, nougat, tobak, pomerans och kanel.”)

Terrific Wines
Ambassdor