Aptitretande mousserande viner för sällskapet på Eductus

Den friska syran och det brödiga jästtonerna var väl markerade i många av fredagens viner. Hela sällskapet gick igenom provningens fem moment och började med att titta på bubblornas storlek och vinets färg. Strax därefter började vi alla att dofta och smaka på kvällens kvartett.

Crémant de Bourgogne Brut Extra från Clotilde Davenne imponerade alla deltagare rejält med sina friska toner och knivskarpa markerade syra. Vi alla hittade och kunde känna citrus, plommon, äpplen och nougat i både doft och smak.

Aftonens storfavorit och vinnare blev nog ändå Methode Rurale Riesling från producenten Menger-Krug. Vinet var väldigt omtyckt och imponerade mer än kvällens champagne. Detta eleganta friska mousserande vin från Menger-Krugs bästa vingårdslägen i Pfalz var verkligen oemotståndeligt. Härlig frisk stil med periskor, citrus och gröna äpplen i doft och smak.

 

Några deltagare upptäckte att kvällens champagne fick mer doft och smak i det större glaset när aromerna fick mer utrymme att utvecklas i. H. Blin Brut Millésime från producenten Champagne H. Blin doftade ännu mera i det större glaset.

Kvällen rundandes av med en spännande och underhållande wine quiz för deltagarna som verkligen kämpade tappert allesammans. Tillslut efter sjunde frågan så kunde vi utse en vinnare som var närmast på att gissa hur många vindistrikt det finns i champagne. Grattis till Staffan!

 

 

Nyfikna på våra mousserande viner från gamla världen? Titta mer än gärna runt bland våra viner på Terrific Wines. Eller varför inte boka en smakrik och aptitretande mousserande vinprovning. Hör då av er här på sidan eller på mathias.gade@terrificwines.se

 

 

 

 

Terrific Wines
Ambassdor