Calvados Garnier Père & Fils

Garnier tillhör klassikerna i Calvados. Firman startades av gammalfarfar Pierre 1877 i staden Frenes i hjärtat av Normandie och Calvados-området. Medan grundaren arbetade mest lokalt utvecklade sonen Albert verksamheten rejält. Det var han som investerade i den egna destillationsapparaten som fortfarande används, 100 år senare. Tredje generationen, Joseph, tog över på 1950-talet och det var under hans tid produkterna började bli så gamla att man på allvar kunde etablera sig som en producent av fin-calva och erbjuda produkter med flera decenniers lagring. Fjärde generationens Patrick tillförde cider och pommeau de Nomandie till sortimentet.

Idag leds Garnier av femte generationens Nicolas. Han tog sig friheten att kuska världen runt innan han utbildade sig till önolog och tog över familjefirman. Han basar nu för en av områdets mest ansedda firmor och har att hantera 500-600 ton äpplen och 3500 – 4500 liter must varje år. Garnier pressar ett 50-tal sorter (bittra, söta och bitter-söta äpplen) varje år, arbetar med vildjäst och låter basen ligga på sin jästfällning fram till destilleringen ett halvår senare. Spriten lagras sedan i stora fat, nya och upp till 100 år gamla. Vi är både glada och stolta över att få räkna Garnier Père & Fils till våra samarbetspartners.

Calvados- och julklappstips: Calvados Garnier “3 ans d’age”, nr 86489, 269kr. Calvados Garnier “30 ans d’age”, nr 86154, 874kr.

 

Terrific Wines
Ambassdor