Chiara Condello med gnocchi & ostsås toppat med chips på prosciutto

Gnocchi med ostsås toppat med chips på prosciutto är en mycket god och lättlagad rätt som fungerar utmärkt till Chiara Condello 2017 (varunr 91224, pris 149,-) och Chiara Condello Le Lucciole 2016 (varunr 78345, pris 379,-). Rätt naturligt med tanke på att både prosciutto och Parmignano-Reggiano har sitt ursprung i regionen Emilia-Romagna där Chiara Condello hör hemma.
Det här behövs till 2 personer
250-300 gram Gnocchi
70-80 gram prosciutto

1 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl riven Parmignano-Reggiano
Salt och svartpeppar

1. Chips på prosciutto: Sätt ugnen på 200oC, lägg sedan prosciutto på en bakpappersklädd plåt och låt torka i ugnen cirka 10 minuter.
2. Fräs gnocchin i olja i en stekpanna.
3. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt vetemjölet, häll i grädden under vispning tills det blir en krämig sås. Rör sedan ner osten och gnocchin, låt det koka några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
4. Servera toppat med krossat chips på prosciutto.

Smaklig måltid!

PS – Bilden på Chiara är från besöket hon gjorde i Norr- och Västerbotten i januari.

 

Erik Grödahl
Ambassdor