Gårdagens mousserande vinprovning för Moderaterna blev en succé

Kunde inte bli en mer passande dag för en mousserande vinprovning en varm och solig dag som alla upplevde i fredags. Hela gänget var redo att prova på flera aptitretande mousserande viner av hög klass i Botkyrka Kommunalhus. Crémant de Bourgogne, cava, champagne och en tysk sekt.

Kvällen inleddes med provning av vårt strålande vin från Bourgogne av Clotilde Davenne. Detta torra, friska och fräscha mousserande som har en fantastisk komplexitet och skarp markerad syra. Vinet blev väldigt omtyckt väldigt snabbt av hela gänget.

Vi kan nog säga att den champagnelika Crémant de Bourgogne med 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay briljerade. Det är vi väldigt glada för.

Kvällens favorit och mest omtyckta mousserande vin blev faktiskt Gramona Imperial. Cavan! Silkeslena eleganta bubblor och en härligt vacker färg där druvan Xarel-Lo står för den största delen i vinet. Den gröna druvan från Katalonien som är basdruvan för cava och som ger vinet kropp och struktur. Vinet stod för en indbjudande doft och smak med inslag av gröna äpplen, citrus, nougat och torkade nötter.

 

Målet enligt mig är att deltagarna går från provningen senare på kvällen med en ny insikt eller kunskap och känner sig väldigt nöjda. Det tror jag vi lyckades med. Stämningen var trevlig och härlig när vi rundade av den mousserande vinprovningen. Vi alla fick dessutom passa på att skåla för ett nyförlovat par under kvällen. Verkligen passande får man väl säga. En toppenkväll helt enkelt!

 

Sugna på att provsmaka våra mousserande viner från gamla världen? Eleganta och fina viner finner ni självklart på Terrific Wines. För att boka en smakrik och aptitretande mousserande vinprovning så hör ni av er här på sidan eller på mathias.gade@terrificwines.se

 

 

Terrific Wines
Ambassdor