Vinprovning med tema Chablis på möhippan i Täby

Strålande sol, fantastiska viner och ett taggat gäng brudar. I helgen fick jag glädjen att arrangera en vinprovning på en möhippa i Täby. Stämningen var strålande och hela kvällen blev fantastisk för hela sällskapet. Chablis var ju också det perfekta temat för denna kväll.

 

Vinerna ska återspegla jordmånen så mycket som är möjligt! Vi pratar om en jordmån som består av kimmeridgelera, en kalkrik jordmån av sedimentära avlagringar av snäckor och skaldjur som skapades för ca 200 miljoner år sedan. Imponerande! Temaprovningen drog igång och ett glatt gäng tjejer fick runda av en strålande dag tillsammans med en avslutande aktivitet på möhippan. Vinprovning! Passande viner och strålande solsken gjorde denna vinprovning fantastisk.

 

En klar vinnare denna kväll var givetvis Clotilde Davenne Chablis Premier Cru Montmains. Premier Cru vinerna är ju givetvis smakrikare än vanliga Chablis. Detta läckra vin från Clotilde var frisk, komplex och smakrik med inslag av citrus, persika, musselskal och tydlig mineralitet. Toppenvin!

 

Bourgonge Blanc och Clotilde Davenne Chablis Premier Cru Montmains var tydliga vinnare denna kväll och storfavoriter bara efter en timme in i vinprovningen. Bourgogne Blanc blev omtyckt för sin välstrukturerade stil och elegans med härliga inslag av citrus, persika och äpplen. Ett vin som blev snabbt omtyckt med kommentarer om hur gott det dofta och smakade. Som en sammanfattning kan man säga att Bourgogne Blanc stod sig lika bra och bjöd på en lika stor smakupplevelse  som sista vinet. Det var imponerande!

 

Frestade på att provsmaka våra viner från Chablis till en möhippa eller annan trevlig tillställning?  För att boka en smakrik och aptitretande vinprovning med Terrific Wines viner så kan ni höra av er här på sidan eller på mathias.gade@terrificwines.se

 

 

 

 

Terrific Wines
Ambassdor