Glada och engagerade deltagare under temaprovning Toscana där Cabreo Il Borgo blev en storfavorit

Efter en presentation av kvällens vinland och producent så inledde vi med ett trevligt vin för att sätta igång smaknerverna lite. Strax därefter så provasmakade hela sällskapet fyra viner från Toscana av olika karaktärer. Självklart inledde vi med vår Nozzole Chianti Classico. En bra start med ett toppenvin av hög klass!

Hela gänget från företaget fick försöka urskilja färg, doft, smak och prisklass på vinerna så gott dom kunde, och det är inte alltid en enkel uppgift. Det blev mycket doftande på dessa läckra viner innan alla smakades av.

Kvällens storfavorit blev Cabreo Il Borgo årgång 2013. Super-Toscanaren! Vilket innebär att producenten gör viner av världsklass men går utanför de italienska vinlagarna och låter andra druvsorter träda fram tillsammans med Sangiovese för att ge vinet högre kvalité och elegans.

Cabreo Il Borgo imponerade mest med sin fyllighet och elegans med inslag av mörka bär, körsbär, kaffe och choklad med en lätt varm kryddighet och en fin rondör. En blend med 70% Sangiovese och 30% Cabernet Sauvignon. Ett fantastiskt exempel på en super-Toscanare!

Ett till vin som stack ut var  Tor Calvano Vino Nobile di Montepulciano med sina inslag av körsbär, viol och blommiga toner med en ganska påtaglig ekfatskaraktär.

Kvällen rundades av med en spännande wine quiz och trevligt eftersnack med mer avsmakning på vinerna.

Det blev en strålande torsdagskväll helt enkelt!
Intresserad av att boka en temaprovning med trevliga viner från Terrific Wines så tveka inte att kontakta mig här på sidan eller skicka ett email till mathias@terrificwines.se

 

 

 

Terrific Wines
Ambassdor