Husvinstips

Ett bra “husvin” är, menar vi, ett riktigt bra vin som, i någon mening, går till det mesta. Det där är lättare sagt är gjort. För dessutom får inte “husvinet” kosta alltför mycket. “Billiga” husviner finns nog inte, för det är få om något “billigt” vin som håller måttet. Däremot finns det riktigt bra “husviner” att hitta för den som låter vinet kosta lite mer än det billigaste. Vårt tips på rött, vitt respektive rosa husvin:

Les Sorts Selecció 2018, nr 70217, 119kr. “Kryddig, nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, svartpeppar, björnbär, ceder, choklad, skogshallon och vanilj. Bra barns och struktur i kombinationen med frukten och det väl avvägda inslaget av ek gör vinet lämpat för maträtter på en bred front. Allt från tacos och kycklingfajitas via pulled pork och pizza till pasta och rätter av lamm- eller nötkött. Serveras vid 16-18+.”

La Désirée Chardonnay 2019, nr 6321, 89kr. “Fruktig, ungdomlig smak och doft med inslag av päron, honungsmelon, örter, mineral, gröna äpplen, vita blommor och citrus. Fungerar som aperitif och “pratvin” men gör sig allra bäst till mat som skaldjur, fisk, vegetariska rätter och lätta sallader.”

Les Lauzeraies Tavel 2019, nr 2724, 129kr. “Fruktig smak och doft med inslag av mogna jordgubbar, granatäpple, körsbär, persika, hallon och blodapelsin. Elegant och smakrikt och med en rejäl ryggrad som gör att vinet karar både grillad fisk, kyckling och grönsaker och mustig fisksoppa. Rekommenderas även till matiga sallader, bufféer, vegetarisk pizza, lätta kötträtter och, inom vissa gränser, asiatiskt med sötsura inslag.”

Terrific Wines
Ambassdor