Munskänken provar Didier Desvignes

Så här lät det när tidningen Munskänken provade de fyra viner från beaujolais-producenten Didier Desvignes ,som vi precis släppt i beställningssortimentet:

”Månadens viner erbjuder flera trevliga röda bourgogner och längst söderut visar Domaine Didier Desvignes hur trevliga och varierande beaujolaisviner kan vara, allt från vin helt utan svaveltillsats till stringenta, ekfatslagrade viner med utmärkt lagringspotential”.

Här är vinerna som fick plus i kanten i Munskänken:

Esprit de Rosé 2019, nr 79681, 135kr.”Doft av röda vinteräpplen, grapefrukt och hallon. Medel- fyllig kropp med spänstig fruktsyra, mineralsälta samt ett bärigt och friskt avslut.”

Morgon ”les Charmes” 2018, nr 79184, 169kr. ”Ung, finstämd, lätt rökig doft av mörka bär och en lätt ekfatston. Balanserad, fruktig smak med fin, frisk fruktsyra, lagom stringenta tanniner, knappt medelstor kropp och fin längd.”

Moulin-à-Vente ”Terre de Manganèse” 2018, nr 78095, 249kr. Stringent, komplex, örtig doft av mörka körsbär, mogna skogshallon och balanserad ek. Generös, aromatisk, komplex smak med frisk fruktsyra och lagom skärpa i de torra tanninerna, medelfyllig kropp och lång, god eftersmak. Bra potential!”

Och det här (osvavlade) vinet fick prisvärt : Brouilly ”Naturément” 2019, nr 75617, 175kr.Ung, ren, bärig doft av mogna hallon med viss naturvinskänsla. Fruktig, ganska intensiv smak med frisk, nästan hög fruktsyra, mer återhållna tanniner, knappt medelfyllig kropp och bra längd. Inget svavel tillsatt. ”

Terrific Wines
Ambassdor