Ny Navarra-producent hos oss!

Bodegas Ochoa tillhör de mer kända vinproducenterna i Navarra och nu har de börjat arbeta med oss. Och vice versa… Vår koppling till Ochoa går långt tillbaka i tiden. Vår vinmakare Lars Torstenson använde Evenas källare i Navarra som förebild när han ritade ”experimentkällaren” på Vin&Sprits vin- och kursgård Domaine Rabiega (vilket de flesta inte känner till). Två rejält experimenterande herrar, Ochoa och Torstenson.

I Ochoas fall ledde det till att Javier skapade en ny, fruktdriven stil i Navarra och byggde upp familjeföretaget, Bodegas Ochoa, till en av de ledande producenterna i området. Idag leds verksamheten av hans döttrar Beatriz och Adriana och de har fortsatt utveckla verksamheten. Idag hittar vi flera stilar och viner på gården. Det de har gemensamt är att de är ekologiskt odlade och jästa med någon av gårdens fyra jästsorter – framodlade på jäst som hittats i de egna vingårdarna. Resultatet är en mångfacetterad palett och genomgående personliga och välgjorda viner.

Det första vinet vi tar in i Sverige från Bodegas Ochoa är vinmakaren Adriana Ochoas favoritvin, La Foto de 1938. Det är ett vin hon gjort som en hyllning till sin farfar, Adriano Ochoa, känd för att gärna ta ett glas vin i goda vänners lag. ”La Foto de 1938 är en hyllning till vänskapen och familjen och den glädje och gemenskap vi kan känna över ett glas vin” säger Adriana om sitt vin. Själva vill vi gärna tillägga att La Foto är oerhört välgjort och välbalanserat, smakrikt och komplett i sin doft- och smakbild. Mycket vin för pengen.

La Foto de 1938 2016, nr 78982, 119kr.

Terrific Wines
Ambassdor