Nytt vin & ny film!

Den första juni släpptes Krug’scher Hof Pinot Noir 2018, nr 22388, 140kr i flera av landets Systembolag (och till övriga kan vinet beställas). Ett kryddig och läckert vin med nyanserad smak med inslag av jordgubbar, choklad, sandelträ, mynta, blåbär, peppar och vanilj. Prova gärna till en svampmacka eller en charkuteritallrik. Eller kanske till sommarens grillfester? Här nedan två filmer, där vinmakerskan Marie Menger-krug berättar lite om sitt vin. dessutom en liten text som presenterar Marie lite närmare.

 

Marie Menger-Krug & Krug’scher Hof Pinot Noir

Marie Menger-Krug föddes rakt in i den tyska vinnoblessen. Såväl mamma som pappa föddes i sin tur in i varsitt traditionstyngt och framgångsrikt familjeföretag. Det ena i Pfalz, det andra i Rheinhessen. Idag är det Marie som basar för båda gårdarna, Krugscher Hof i Rheinhessen och Motzenbäcker i Pfalz, och det är hon som gör vinerna. Med bravur.

Innan hon bestämde sig för att satsa allt på att bli fena på att göra vin var Marie en hoppryttare av klass och kärleken till djuren har hon tagit med sig in i sitt liv som vinmakare. De gamla tävlingshästarna lever ett bekymmersfritt liv hos henne och i vingårdarna går grisar och bökar en stor del av året.

Men så är det det där med de båda familjerna som gifte ihop sig och fick Marie. Två olika regioner, olika filosofier och rent av olika typer av vin. En utmaning, förstås, men det är just det som Marie klarat med bravur. Idag gör hon såväl vitt som rött som mousserande. Allt ekologiskt och vegan-certifierat.

Sedan tidigare har vi sett Marie Menger-Krugs mousserande tillverkade enligt den gamla methode rurale och vi har haft glädjen att kunna njuta av vitviner som Krug’scher Hof Kabinett Riesling och Keltic Terre Weissburguinder. Nu har, äntligen, ett av hennes röda hittat hit. Den första juni släpps Krug’scher Hof Pinot Noir 2018, nr 22388, 140 kr, i det fasta sortimentet (i de butiker där det inte finns på hyllan hjälper gärna personalen till att beställa hem det). En läcker pinot noir från Rheinhessen med massvis av frukt och en struktur som gör att det sitter som en smäck till en kantarelltoast eller en charkuteri-tallrik eller varför inte till sommarens grillfester?

 

Filmtajm!

 

Terrific Wines
Ambassdor