Smakrikt rödvin från Red Mountain blev perfekt till oxmedaljongerna

Under påsken kom ett perfekt tillfälle att korka upp Bel´Villa Vineyard Syrah årgång 2007. Den höll sig ganska bra efter alla dessa år. Vinet är fylligt och väldigt komplex. Ursprung är Red Mountain i vinregionen Washington State i nordvästra Usa. Vingårdarna där vi hittar druvorna från många av dessa magiska röda viner finner vi på de branta sluttningarna i östra delen av Yakima Valley.

Vare sig vinet är strävt, fylligt och mustigt eller elegant kan det vara ett bra val av rött vin till oxkött. Låt tillbehören och tillberedningssätt vägleda ditt val av vin. Sedan är det bara att njuta!

I Bel´Villa Vineyard Syrah årgång 2007 hittar vi mörka bär, svarta oliver och kryddor med toner av kaffe, lakrits och vanilj i både doft och smak. Vinet blev en bra matchning till de välkryddade oxmedaljongerna inlindade i rökigt kripsigt bacon.

 

 

Rekommenderar starkt att kika på Bel´Villa  Vineyard Syrah 2008 som vi nu kan njuta av och prova tillsammans med sommarens alla smaskiga köttbitar på grillen. Väl värt att prova i sommar. Mums!

Intresserad av att prova vinet eller kanske boka en trevlig temaprovning rundresa i Usa med viner från Terrific Wines? Då är det bara att höra av er till mig här på sidan eller maila till mathias.gade@terrificwines.se för att boka en vinprovning.

 

 

 

Terrific Wines
Ambassdor