Viner av världsklass från vindistriktet Carnuntum

I det intressanta vindistriktet Carnuntum hittar vi fantastiska viner av Muhr-van der Niepoort. Garanterat det bästa från Österrike jag någonsin provat och smakat. Haft turen att få träffa vinmakerskan Dorli Muhr två gånger och har då provat en rad av hennes viner. Två av mina stora favoriter är utan tvekan Carnuntum Syrah årgång 2008 och Cuvée vom Berg 2012. Det sistnämda vinet som innehåller den blåa druvan Blaufränkish från Österrike är lite av en personlig favorit för mig.

 

Vinerna från denna druva är ofta rika på tanniner med en kryddig karaktär. Cuvée vom berg är en blandning av Blaufränkish, Syrah och St. Laurent. Vinet bjuder in oss till en örtig kryddighet med inslag av viol och röda bär med en lång och fin eftersmak.

Dorli Muhrs viner är eleganta, blommiga och kommer ofta med en trevligt fruktkaraktär och med lagom strävhet som verkligen tilltalar mig. Terrorien avspeglar sig på ett snyggt sätt. Toppenviner helt enkelt.

 

Nyfikna på att prova Cuvée vom berg från Österrike? Tveka inte att höra av er till oss. Kika runt på vår hemsida och läs mer om Terrific wines viner.

 

Terrific Wines
Ambassdor