Unika tillfällen träffa vinmakare!

Lördagen den fjärde mars arrangerar Terrific Wines i samarbete med Ästad Vingård utanför Varberg en riktigt ambitiös dag för den vinintresserade. Inte mindre än sex vinproducenter finns på plats och håller spännande och initierade föredrag och en minimässa med massor av viner dukas upp. Som om det inte vore nog med det ges möjlighet att besöka Sveriges häftigaste vingård och titta på den imponerande vinkällaren där. Kontakta Ästad Vingård direkt för mer information 0340-460 61, info@astadvingard.se.

Måndagen den sjätte mars arrangerar vi för femte året #TWWD (Terrific Wines Wine Day)* på hotell Sheraton i Stockholm. Det här evenemanget är bara öppet för branschen mellan 10 och 17 men mellan 17 och 19.30 är allmänheten välkommen (biljetter finns att köpa på Ticketmaster http://www.ticketmaster.se/event/457409 – OBS! begränsat antal så var ute i tid om Du är intresserad).

Under måndagen kommer vinmakarna hålla initierade seminarier för branschen och bland de föredragande hittar vi till exempel kult-producenten Rings från Pfalz, uppskrivna Dominio do Bibei från Ribeira Sacra, självaste Xavier Gramona från Gramona och Etienne Sipp från vår nya ekologiska producent i Alsace, Louis Sipp.

*Från början hette evenemanget Terrific Women Winemaker’s Day och bara kvinnliga vinmakare deltog. Så blev det eftersom vi av en tillfällighet har så många kvinnliga vinmakare i vår portfölj och vi ville lyfta fram det faktumet. Samtidigt bestämde vi oss för att bara göra det under tre år, därför att efter tre år kommer en så här bra idé att kopieras (tänkte vi). Så har det blivit och då har vi valt att gå vidare och köra samma upplägg men med den skillnaden att vi nu bjuder in inte bara kvinnliga vinmakare. Vinmakarna som kommer till Ästad representerar producenterna Louis Sipp (Alsace), Bodegas Franco-Españolas (Rioja), Clotilde Davenne (Chablis), Folonari (Toscana), Gramona (cava) och Rings (Pfalz) – i Stockholm kommer ett par vinmakare/producenter.

Terrific Wines
Ambassdor