Vi välkomnar Beaujolais till oss!

Vi har hållit ögonen på Domaine Didier Desvignes sedan en tid. Några år till och med. Nu är det dags: Nu lanserar vi Didier Desvignes och gårdens läckra Beaujolais-viner i Sverige!

På Domaine Didier Desvignes står odlingen i centrum. Vinbonden Didier menar att vinifieringen bara är ett sätt att ta terroir-avtrycket från odlingen till flaskan och ju mindre du lägger dig i, desto bättre är det. Lågt skördeuttag, biologisk mångfald, grönskörd… Ek-tunnor för den malolaktiska jäsningen i syfte att “ge djup och komplexitet”. Minimalt med svavel eller, ofta, inget svavel alls. Den som vill lära sig skillnaden på de olika lägena i Beaujolais kan med fördel prova sig igenom Didier Desvignes sortiment (Morgon, Brouilly, Moulin-à-Vent, Chiroubles, Fleuire…). Rent och snyggt och genomgående drivet av frukt och bra balans. Vintips:

Esprit de Rosé 2019, nr 79681, 135 kr. Beaujolais Villages rosé, gamay, rekommenderas till grillad fisk.

Morgon « Clos Les Charmes » 2018, nr 79184, 169 kr. Traditionellt gjord, klassisk Morgon, rekommenderas till ”kötträtter med sås” (för att citera producenten), vilt och ostar som Langres, Chaource och Maconnais.

Brouilly ”Cuvée La Chapelle Saint Pierre” 2019, nr  75617, 175 kr. Traditionellt gjord, klassisk Brouilly, rekommenderas av producenten till viltpaté och bressekyckling.

Moulin à Vent ”Terre de Manganèse” 2018, nr 78095, 249 kr. 80-åriga Gamay-stockar, i likhet med övriga viner från Desvignes mycket lågt skördeuttag, traditionell vinifiering, och i princip inget svavel (eller jäst, filtrering, klarning…), har jäst i tankar av ek och därefter lagrats i ”foudre” (ekliggare) och på sin ”lies fines” (andra jästfällningen som skapas efter att vinet dragits om en gång efter den alkoholiska jäsningen) under ett år.

Terrific Wines
Ambassdor