Champagne Waris Hubert

Familjen Waris-Hubert hör sedan 1800-talet hemma i Grand Cru-byn Avize i Côtes de Blancs och de har odlat vin lika länge. Men det var först när Stephanie och Olivier Waris gifte sig 1997 och bestämde sig för att göra sin egen champagne som märket Waris-Hubert såg dagens ljus (2001). Vingårdarna plöjs med hjälp av hästar och odlingsfilosofin kan enligt dem själva liknas vid något “mellan hållbart jordbruk och biodynami”. Företaget äger inalles 28 Ha spridda över flera fina lägen som Oger, Cramant och Aÿ. Varje parcell vinifieras för sig, vilket förklarar varför Waris-Hubert källare är full av småtankar och fat- allt för att kunna separera de olika tegarna. Utmärkande för husets stil och den enormt kunniga och skickliga Olivier Waris vinmakeri är stramhet och struktur. Här talar vi om viner som vinner på lagring och som i unga år endast tilltalar den tränade gommen på den som vill ha syra och stål.

Vintips: Champagne Waris Hubert “Albescent” Blanc de Blancs Grand Cru, nr 74767, 399kr. Champagne Waris Hubert “Succulent” Premier Cru Rosé Brut, nr 73056, 389kr. Två otroligt snygga hantverk, att upptäcka för den på djupet gående champagne-nörden.

Terrific Wines
Ambassdor