Recept: Halstrad gös med rödbetor, brynt smör och kapris (4 port)

Enkel men ack så god rätt där sältan och syran från kaprisen och sötman från rödbetor och det brynta smöret passar väl till den delikata gösen. Vintips efter receptet.

Gösfilé

600 g  gösfilé (fjällade)

3 medelstora rödbetor

1 rödlök

0,5 dl  kapris

75 g  smör

2 msk finhackad dill

salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär gösfiléerna i portionsbitar.
  2. Koka rödbetorna och finhacka rödlöken
  3. Bryn smöret i en kastrull. Det ska få en gyllenbrun färg men var försiktig så det inte bränner vid.
  4. Lägg ner rödlök, kapris och rödbetor i det brynta smöret och låt svalna något utan att bli kallt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek gösen hastigt i smör i stekpanna. Låt helst skinnet sitta kvar.

Blanda ner dillen i kapris och rödbetsröran, lägg på röran på gösen och servera med kokt färskpotatis.

 

Vintips:

La Désirée Chardonnay, nr 6321, 89kr.

Clotilde Davenne Bourgogne Blanc, nr 5562, 129kr.

Clotilde Davenne Chablis (magnum), nr 6307, 365kr.

Saint Veran “Les Condemines”, nr 78848, 179kr.

 

 

 

Terrific Wines
Ambassdor