Recept: Mixed grill med fetaostsallad

Ingredienser: Salsiccia, kyckling, kikärter, bönsallad med matvete, gurka, plommontomater, paprika, persilja, mynta, fetaost, olivolja, rödvinsvinäger, citron, matyoghurt

Fetaostsallad: Häll av kikärtor och bönsallad i ett durkslag. Skölj med kallt vatten och låt allt rinna av.

Skär gurka, tomater och paprika i grova bitar. Plocka av persiljan och myntabladen och grovhacka.

Dela fetaosten i grova bitar.

Blanda allt till salladen. Häll över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.

Mixed grill: Dela citronen och snitta korven i skinnet. Grilla kyckling, korv och citron. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 72°C.

Till servering: Servera mixed grill med sallad och yoghurt. Pressa över lite grillad citron.

Vintips: les Sorts Selección 2019, nr 70217, 119kr.

Terrific Wines
Ambassdor