Var med på web-provning på fredag!

Lär känna våra populäraste viner inför våren och sommarens fester

Nu när tillfällen att träffas och prova vin är begränsade vill vi ändå ge våra vinklubbsmedlemmar (och andra intresserade) över hela landet möjligheten att ta del av en och samma provning, därför ordnar vi en webprovning på fredag!

fredag den 17 april kl 18:00 kommer vår ambassadör Erik Grödahl att presentera våra populäraste viner via en livesändning på Facebook(facebook.com/terrificwines). Erik kommer att guida er till hur ni bäst avnjuter dessa viner till vårens och sommarens festligheter. Det finns också förslag på tilltugg som ni själva kan förbereda för att avnjuta kvällen på bästa sätt. Provningen tar cirka en timme.

Han kommer i tur och ordning att presentera följande viner som alla finns i en Systembolagsbutik nära dig:

La Désirée Chardonnay 2018 (varunr 6321, pris 79 kr)

Les Lauzeraies Tavel 2019 (varunr 2724, pris 129 kr)

La Corte del Pozzo Bardolino 2019 (varunr 2340, pris 95 kr)

Les Sorts Selecció 2017 (varunr 70217, pris 115 kr)

 

Tilltugg

I tre av recepten behövs majonäs, så börja med att göra en grundsats som blir cirka 2-2,5 dl.

1 äggula

1 tsk fransk senap

4/5 tsk vitvinsvinäger

1 krm salt

1/2 krm vitpeppar

1,5-2 dl rapsolja

Mixa äggula, fransk senap, vitvinsvinäger, salt och peppar med en mixerstav, tillsätt oljan droppvis till fast konsistens.

 

Mousse på torskrygg serveras i rågchips  toppat med räkor (räcker till 15-20 serveringar som tilltugg) – serveras till La Desirée

140-150 gram torskrygg

½ liter vatten

3 msk grovsalt

3 msk smetana/créme fraiche

20-30 gram smör

1-2 msk finhackad dill

2 krm liquid smoke

Koka upp vatten och grovsalt, sänk temperaturen, lägger ner torskryggen och låt den dra cirka fem minuter. Ta upp med hålslev och lägg i en bunken tillsammans med smetana/créme fraiche, smör hyvlat med osthyvel, dill och liquid smoke. Rör ihop och låt vila i kylen.

 

Räkor i saffranskräm – serveras till Les Lauzeraies

1 – 1 ½ dl majonnäs

3-5 msk créme fraiche

1 påse saffran

½ krm cayennepeppar

Salt

Vitpeppar

100 gram skalade räkor

100 gram stekta finhackade skogschampinjoner

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och vitpeppar.

 

Minipizzor med mozzarella, kapris och paprika – serveras till Bardolino

Använd tortillabröd, ett bröd räcker till fyra smakportioner

Fyllning (räcker till 10-12 mindre pizzor)

1 dl koncentrerad tomatpuré

2 msk vatten

1 buffelmozzarella

1 röd paprika i mindre bitar

1 skivad röd chili

2 msk kapris

0,5 dl riven smakrik ost (exempelvis Västerbotten eller Allerum herrgård)

salt och peppar

 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda tomatpurén med lite vatten och smaksätt med lite salt, bred ut röran över ”pizzabottnarna” Skiva mozzarella och fördela över pizzorna. Lägg paprikan, chili, kapris och strö över riven ost. Grädda hastigt till osten har smält, servera direkt eller sen, fungerar lika bra varm som kall. Toppa med srirachamajonnäs (blanda en ½ dl majonnäs med ½ tsk sriracha).

 

Stekt halloumi med rökig majonnäs – serveras till Les Sorts Selecció

Rökig majonnäs (serveras med stekt halloumi)

Beräkna cirka 50 gram halloumi per person. Toppa med rökig majonnäs (blanda ½ dl majonnäs med 1 krm liquid smoke).

 

Hoppas ni vill vara med!

Terrific Wines
Ambassdor