Recept: Mixed grill med fetaostsallad
Ingredienser: Salsiccia, kyckling, kikärter, bönsallad med matvete, gurka, plommontomater, paprika, persilja, mynta, fetaost, olivolja, rödvinsvinäger, citron, matyoghurt
Fetaostsallad: Häll av kikärtor och bönsallad i ett durkslag. Skölj med kallt vatten och låt allt rinna av.
Skär gurka, tomater och paprika i grova bitar. Plocka av persiljan och myntabladen och grovhacka.
Dela fetaosten i grova bitar.
Blanda allt till salladen. Häll över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Mixed grill: Dela citronen och snitta korven i skinnet. Grilla kyckling, korv och citron. Kycklingen är klar när innertemperaturen är 72°C.
Till servering: Servera mixed grill med sallad och yoghurt. Pressa över lite grillad citron.
Vintips: les Sorts Selección 2019, nr 70217, 119kr.