Tagliatelle med krämig grönkålssås med vitlök och blåmögelost toppat med rostade hasselnötter
Tagliatelle med krämig grönkålssås med vitlök och blåmögelost toppat med rostade hasselnötter
Det här behövs till 4 personer
En perfekt rätt att tillaga en romantisk hemmakväll eller varför inte när det testosteronstinna grabbgänget skall se hockey. Vi gjorde hemlagad tagliatelle, det är lite pyssel men väl värt. Inspirationsvideo finns på min Instagram by.erikgrodahl. Gör du hemlagad pasta, använd Caputo pastamjöl. De rostade hasselnötterna kan du förbereda dagen innan.
Sås
6 finhackade vitlöksklyftor
200-300 gram fint skuren grönkål
50 gram krämig blåmögelost (exempelvis Castello Creamy)
4-5 dl grädde
Salt
Olja
Färsk pasta
200 gram hasselnötter
Riven Västerbottensost
Tryffelolja
Gör så här:
1. Rostade hasselnötter: Rosta hasselnötterna i ugnen på 180o C i cirka 15 minuter. Låt svalna. Om du vill ha bort skalet, gnugga med en (ren) kökshanduk. Finhacka.
2. Sås: Fräs vitlöken i olja 3-4 minuter, tillsätt grönkålen och fräs ytterligare 4-5 minuter. Tillsätt grädde och blåmögelost och låt koka ihop. Smaka av med salt.
3. Koka pastan ett par minuter, häll av vattnet och låt pastan puttra med såsen några minuter.
4. Servera med rostade hasselnötter, riven ost, ringla över tryffelolja.
Dryckestips: Krämig sås med blåmögelost, det är lätt att tänka rött vin, men det blir oftast en krock. Själv föredrar jag en rosé och då finns det ett alternativ Les Lauzeraies 2023 (Nr 2724, pris 149,-).